Дорогоцінне каміння і як вони пов'язані з астрологією

 Дорогоцінне каміння і як вони пов'язані з астрологією Про діаманти - 13 березня 2019, 10:45

Про зв'язок дорогоцінного каміння з астрологією написано дуже багато, але найчастіше матеріали досить суперечливі. Більшість думок полягає у вираженні наміру продати каміння , тому продавці приписують їм властивості, якими вони зовсім не мають. Наприклад, дуже поширена «прив'язка» каміння до днів народження, причому автори подібних думок зовсім не враховують розбіжності астрологічних властивостей кожного знака з конкретною календарною датою. Плюс до цього не враховується і походження каменів. Багато хто навіть вважає, що є коштовне каміння купити певного дня, це якось впливатиме на долю — є й такі думки, які зовсім не відповідають здоровому глузду.

Більш розумним поясненням буде зв'язок дорогоцінного каміння зі знаками та планетами щодо енергетичної сутності. Оскільки кожна матерія у Всесвіті має свою енергію, цілком обґрунтовано можна вважати і наявність зв'язку між камінням і планетами, а значить і знаками Зодіаку. Як основу можна взяти властивості каменів, наприклад, колір, твердість або інклюзії. За цими властивостями можна проводити паралелі зі знаками та планетами, шукати загальне, знаходити різницю.

Втім, «чистого» каміння, у плані відповідності планетам, не буває. Про це можна говорити лише приблизно. Згідно з астрологічними традиціями, камені символізують ті чи інші якості, тому можуть відповідати відразу кільком планетам. Астрологи вважають за краще пов'язувати дорогоцінні камені з планетами за найбільшою кількістю відповідностей щодо властивостей.

В ідеалі, астролог просто називає клас каменю, а людині вже доводиться самостійно підбирати собі варіант. Дорогоцінні камені , ціна яких перевищує доступний бюджет, звичайно ж недоступні, але завжди знайдеться більш дешевий аналог. Як приклад можна навести невеликий ряд відповідності каменів для певних знаків Зодіаку:

• Овен: Діамант , червоний сердолік;
• Телець: Смарагд, помаранчевий сердолік, сапфір ;
• Близнюки: аквамарин, агат, анатит;
• Рак: Хризопраз, перли, місячний камінь;
• Лев: Кварц, рубін , онікс, яшма;
• Діва: Перидот, сардонікс, жовтий цитрин;
• Терези: Нефрит, димчастий кварц;
• Скорпіон: Рубелліт, опал, сардонікс;
• Стрілець: Бірюза, тоіаз, аметист;
• Козеріг: Онікс, зелений термалін, бірюза;
• Водолій: Уваровіт, бірюза, аметист ;
• Риби: Жадеїт, місячний камінь, кривавик.

Наведені варіант не вважаються точними - це лише певні поради в плані збігу, хоча і виражені для більшості існуючих дорогоцінного каміння. Астролог не наполягатиме на певному виборі, він просто підкаже варіанти, або взагалі визначить властивості, а людина вже сама купити собі підходящий камінь. До речі, подібний підхід у європейській астрології прямо суперечить індійській — там астролог не лише вказує на конкретний камінь, а й визначає його розмір.

Окрім відповідності дорогоцінного каміння певним знакам Зодіаку, існують і певні «правила» поводження з ними. Наприклад, такі камені, як аметист чи бірюза прийнято носити із собою, а онікс чи нефрит можна зберігати вдома, але лише у своєму особистому просторі. Астрологічні традиції не рекомендують намагатися продати діамант чи інший дорогоцінний камінь, який людина вважає своїм — це своєрідний «догляд енергії» від власника.

Втім, надто суворих правил у всьому цьому, звичайно ж, не існує, як би там не писали різні критики. Тим більше, що до астрології слід ставитися з довірою, як, в принципі, і до всієї енергетичної складової каміння та планет. Це не математика із суворим набором аксіом — це філософія.