Які діаманти найкращі?

Які діаманти найкращі? Про діаманти - 26 лютого 2018, 13:15

Давайте уявимо собі зустріч подруг, які хвалиться своїми діамантами. В однієї Індійські камені, в іншої діаманти з Африки, у третьої – з Якутії, у четвертої – з Австралії, а у п'ятої – з Канади. І кожна наполягає, що саме її каміння найкраще, і, взагалі, най-най. Хто з них має рацію? НІХТО. Тому що родовище алмазу ніяк не впливає на його якість чи ціну. Це міф! Насправді, алмаз (або кубічна алотропна форма вуглецю) у будь-якій точці земної кулі практично однаковий. Тому оцінювати камінь потрібно за вже відомою вам системою 4С (вага, колір, чистота та огранювання), а не за місцем його видобутку.

Чому ж тоді діаманти відрізняються за кольором? На колір діаманта впливає кількість та характер включених домішок. Жовті відтінки діаманту надають атоми азоту. Блакитні відтінки каменю надають атоми бору. Вкрай рідкісними є зелені діаманти. Діамант набуває зеленого кольору в процесі природного опромінення радіоактивним ураном або торієм. Найрідкісніші – рожеві діаманти. Рожевий колір, а також його відтінки, що переходять у коричневий, камінь набуває під дією високих температур.

На відміну від фантазійних або кольорових діамантів, каміння з різними відтінками жовтого зустрічається набагато частіше. Для зручності класифікації всі діаманти, від безбарвного до жовтого, об'єднані в одну групу, яка називається «Кейпська серія».

Які ж діаманти найкращі? Зрозуміло, ті, що мають високі показники системи 4С і мають сертифікат гемологічної лабораторії.

Найбільший вибір різних діамантів тут: https://brili.com.ua/brilliant/