Чим відрізняється діамант від алмазу

Чим відрізняється діамант від алмазу Про діаманти - 13 лютого 2019, 12:37
Чому одні люди шукають прикраси з алмазом, а інші - віддають перевагу всіляким виробам тільки з діамантами? Це питання може здатися дивним, адже багато хто знає, що, по суті, різниця в камінні невелика. Якщо ви бажаєте знати більше, мрієте купити прикрасу з певним каменем, але не готові переплачувати, отже – дана стаття буде корисною для вас. Адже, ви дізнаєтеся найголовніше для себе: про каміння, ціни та інші не менш цікаві моменти.

Два камені чи один?

Дуже часто люди припускають, що алмаз та діамант – це два різні поняття. Але, як це часто буває, є покупці, які переконані, що насправді каміння абсолютно схоже.

Ми не хочемо вас вводити помилку, тому проводимо паралель між відзнаками.

  1. Алмаз - це вуглецевий за своїм складом камінь. Він дуже схожий з графітом, але при цьому має власні індивідуальні особливості. Натуральний алмаз має особливий вигляд, унікальні молекулярні зв'язки. Цей камінь найміцніший з усіх інших. Виглядає зовні дуже своєрідно, на сонці переливається різними кольорами, а при мороку дуже схожий на дрібні елементи слюди. Сам собою, у своєму первозданному вигляді він малоцікавий для ювелірного виробництва, у ньому і не використовується. Але, ось в інших виробництвах (у медицині, дизайні) без алмазів не обходяться! Але саме алмаз можна перетворити на діамант. І важливим є те, що для цього застосовується особлива технологія. Без технічних впливів алмаз залишається лише каменем, але не дорогим елементом.
  2. Враховуючи все вище сказане можна стверджувати те, що камінь алмаз без обрамлення дешевше за діамант. Саме тому знати цю особливість важливо. Але, пам'ятаєте у первозданному вигляді алмази не є декоративним елементом гарної прикраси.
  3. Третя особливість – це вага алмазів. Без обробки вони досить великі. Навіть найменший алмаз має суттєву вагу.

Що стосується діамантів...

Алмаз - це діамант і процес такого перетворення вкрай складний. Саме тому ціна на діаманти завжди висока. Адже при обробці алмазів втрачається вага, що й збільшує ціну. Додатково до цього, збільшення вартості відбувається і за рахунок використання різних установок, обладнання. Залучення фахівців для даної діяльності збільшує витрати для майбутніх покупців. Всі ці аспекти і роблять діамант найдорожчим каменем. Що цікаво, купивши діамант, ви отримаєте гарантію в тому, що його ціна завжди залишається на одному рівні. Дуже часто саме діаманти є найнадійнішим вкладенням. Ну, а якщо зважати на цінність каменю, який входить до складу прикраси, то купівля ювелірних виробів виявиться виправданою.

Підведемо підсумок

Діамант і алмаз мають стільки ж загального, скільки і відмінностей. Залежно від того, який аспект ви розглядаєте, можна побачити певні моменти. Якщо ви цікавитеся, скільки коштує алмаз , то він дешевше за діамант. У тому випадку, коли йдеться про склад двох каменів, він ідентичний. Обробка алмазу робить його діамантом, зовнішній вигляд каменю суттєво змінюється. Цікаво те, що, поклавши поруч алмаз у натуральному вигляді і діамант може здатися, що камені різні. Ви ж для своїх вигідних придбань маєте розуміти, що саме створений руками людини діамант – це безцінний камінь у всіх сенсах.