Чому інвестувати в діаманти – це вигідно

Чому інвестувати в діаманти – це вигідно Про діаманти - 27 березня 2019, 17:13

Інвестиції в діаманти мають високу популярність серед сучасних інвесторів. Дорогоцінні камені особливо потрібні в періоди економічної нестабільності. Досить часто діаманти називають "вічною цінністю". Вся справа в тому, що з часом вартість каменю стає тільки вищою. Подібні інвестиції допомагають захистити гроші від негативного впливу інфляції, а також отримати гарний прибуток. Далі будуть перераховані особливості та ключові переваги вкладення коштів у купівлю діамантів.

Чому вигідно інвестувати у діаманти

Серед численних переваг вкладення коштів у діаманти необхідно виділити таке:

  1. підвищений рівень ліквідності;
  2. збільшення вартості каміння з часом;
  3. можливість анонімного вкладення коштів у придбання дорогоцінного каміння;
  4. можливість забезпечення захисту великих грошових сум під час політичної нестабільності, політичної кризи.

При цьому не потрібно забувати про те, що такі інвестиції мають свої тонкощі. Тому інвестор повинен мати певні знання або користуватися рекомендаціями досвідчених експертів. У разі грамотного інвестування на придбання діамантів вдасться заробити велику грошову суму. Ще один плюс такого вкладення полягає в тому, що діаманти не підвладні інфляції. Інакше кажучи, вони можуть знецінитися, подешевшати. Їхня вартість не може знизитися в кілька разів, порівняно з нерухомістю.

Фахівці стверджують, що інвестиції у діаманти можуть стати найкращим засобом диверсифікації інвестиційного портфеля. Проте прогнози є позитивними лише для тих інвесторів, капітал яких становить понад 10 тисяч доларів. Відповідно, якщо покупець не має достатнього обсягу капіталу, вкладати кошти на купівлю одного невеликого діаманта не має сенсу.

Види інвестування в діаманти

Діаманти - найбільш затребуване коштовне каміння серед вітчизняних інвесторів. Справа в тому, що сфера їх застосування дуже широка. Ці дорогоцінні камені використовують не тільки для створення ювелірних прикрас. Вони також знаходять застосування у різних сферах народного господарства. На сьогоднішній день інвестиції в діаманти поділяють на такі типи:

  • придбання ювелірних виробів у готовому вигляді;
  • купівля неоправленого каміння для створення ювелірних прикрас;
  • придбання діамантів для їхнього подальшого продажу через аукціон.

Багатьох інвесторів-початківців цікавить, скільки коштують діаманти . Середня ціна каменю вагою 1 карат складає від 10 тисяч доларів. Камінь вагою 2 карати коштуватиме покупцю мінімум 40 тисяч доларів. Вартість діамантів меншого розміру може становити менше ніж тисячу доларів. Однак продати їх на аукціоні буде не так просто, порівняно з великим камінням. Бажано, щоб придбані камені мали спеціальні сертифікати HRD або IGI. Рідкісні дорогоцінні камені стануть найкращим вибором. Від їх продажу можна отримати великий дохід.

На думку експертів, вартість діамантів у найближчі десятиліття збільшиться щонайменше вдвічі. У тому випадку, якщо ці прогнози здійсняться, сьогоднішні інвестиції в діаманти принесуть у майбутньому солідний прибуток.