Шлях діаманта від копальні до ювелірної прикраси

Шлях діаманта від копальні до ювелірної прикраси Про діаманти - 15 березня 2018, 09:00

Вибираючи прикраси з діамантами, нерідко виникає питання, чому вони такі дорогі? Милуючись блиском, грою світла та переливами діамантів, подумайте про те, скільки праці вкладено в кожен камінь, який шлях пройшов кожен кристал? Навіть найменший діамант має дуже велику та захоплюючу історію.

Перш ніж радувати вас в прикрасах, діамант проходить довгий і складний шлях від видобутку до приміщення в оправу.

Все починається з пошуку та розвідки родовищ алмазів, якою займаються спеціальні підрозділи гірничодобувних компаній. Найбільші родовища алмазів знаходяться у Росії, Африці, Австралії, Канаді, Бразилії та Індії.

Другий етап – це, власне, видобуток алмазів. Великі родовища - кімберлітові трубки предмет розробки великих гірничодобувних компаній. Далі видобуті з алмазної породи камені проходять сортування та оцінку.

Після сортування алмази перетворюються на товар і потрапляють на ринок алмазної сировини. Великі алмази продаються окремо, решта каміння продається партіями. Великі видобувні компанії, такі як De Beers та АЛРОСА, самі продають алмази на первинному ринку. Причому продають лише певному колу покупців – так званим сайтхолдерам. Потрапити до цього «елітарного клубу» вважається питанням великого престижу у колі майстрів ювелірної справи. На вторинному ринку працюють біржі та дилери.

Наступний етап – ограновування. Найбільші гранільні підприємства знаходяться в Індії, Китаї, Південно-Східній Азії, Росії, Ізраїлі, Бельгії, США, Канаді, ПАР. Близько 90% всіх діамантів - круглі з 57 гранями.

Після огранювання каміння готове потрапити до ювелірів. Дилери продають готові діаманти через свої канали та алмазні біржі. Більшість діамантів потрапляє до ювелірних компаній, решта після сертифікації продається кінцевим покупцям. Ювелірні компанії забезпечують стабільно високий попит як на партії дрібних діамантів, так і на великі поодинокі камені.

При торгівлі діамантами використовується їхня торгова класифікація, а ціна визначається на основі прайс-листа Rapaport Diamond Report.

Виготовлення ювелірної прикраси - це останній етап на шляху діаманта від рудника до свого власника.

Якщо ви хочете знайти та купити свій діамант для створення власної унікальної прикраси, переходьте на Біржу діамантів Brilicom за посиланням: https://brili.com.ua/stock/brilliant.html .