Оцінка чистоти діаманта

Оцінка чистоти діаманта Про діаманти - 8 березня 2018, 09:00

Природні алмази формуються тисячі років глибоко у надрах Землі. Під впливом високих температур та високого тиску у структурі мінералів з'являються природні включення та дефекти. Абсолютно чистих алмазів у природі немає, тому чистота діамантів оцінюється з допомогою 10 кратного збільшення. Чим менше дефектів, тим дорожчий діамант.

Дефекти умовно поділяють на зовнішні та внутрішні. Зовнішні дефекти можуть бути усунені за допомогою полірування, що неможливо для внутрішніх дефектів. Якщо при 10-кратному збільшенні не виявляється ніяких дефектів, то діамант вважається бездоганним. Це не означає, що при більшому збільшенні, наприклад під мікроскопом, ніяких включень не буде виявлено, проте вони не впливають на оцінку вартості.

Експерти гемологи оцінюють чистоту діаманта з урахуванням кольору, розміру, природи, розташування та видимості включень. Основна частина внутрішніх дефектів не впливає на структурну однорідність та блиск діаманта. Але деякі вкраплення або затемнення заважають світлозаломленню, що позначається на зовнішньому вигляді. Великі поверхневі дефекти можуть призвести до розколу діаманта.

Якщо ваш діамант має невидимі неозброєним оком дефекти, цей діамант, швидше за все, дуже гідної якості. Показники чистоти обов'язково відображаються у сертифікаті. Чим чистіший діамант, тим вища його ціна.

Діамантова біржа Brilicom – це унікальний торговий майданчик, де на вас чекає великий вибір діамантів з хорошими характеристиками чистоти та кольору. Перейдіть за посиланням https://brili.com.ua/stock/brilliant.html та вибирайте діаманти на свій смак та бюджет.