Види огранювання діамантів

Види огранювання діамантів Про діаманти - 19 березня 2018, 09:00

Неограненный алмаз – це зовні нічим не примітний мінерал. Усю красу каменю, всі його чарівні властивості алмаз набуває після огранювання.

1.png?1521641072795 «Діамантове» огранювання – це класичне огранювання круглої форми з 57 гранями. З усіх видів ограновування, ця форма найбільш продумана з точки зору оптичних властивостей, які забезпечують яскраву гру світла, блиск та сяйво діаманта. Крім того, при круглій ограновуванні алмаз втрачає менше сировини, тим самим зберігаючи більшу вагу. Якщо огранювання виконане якісно, то камінь має ідеальні пропорції і чітко розраховані кути нахилу граней, що дозволяє відображати все світло, що потрапляє на діамант.

Форми ограновування діамантів

Форма ограновування "Принцеса" йде наступною за популярністю, після круглих діамантів. Діаманти з ограновуванням «Принцеса» традиційно квадратної форми з гострими кутами. Це складна форма огранювання з великою кількістю граней. Неймовірне сяйво діамантів унікальної форми в цій ограновуванні робимо її ідеальною для обручок. Для цього огранювання підійдуть камені з високими показниками чистоти та кольору.

«Смарагдове» огранювання надає алмазу унікальних оптичних властивостей за рахунок ступінчастих граней. Це ограновування має прямокутну форму, великі і відкриті грані. Для цього виду огранювання камінь повинен мати дуже високі характеристики чистоти і кольору, оскільки великі відкриті грані легко видадуть навіть незначний дефект.

Ограновування «Радіант» має квадратну або прямокутну форму зі скошеними кутами. «Радіант» із 70 гранями це мікс «Принцеси» та «Ізумруда». Цей вид ограновування популярний серед чоловічих прикрас.

Огранювання «Ашер» - було придумано братами Ашер з Антверпена 1902 року. Пік популярності цього виду обробки припав на 30-ті роки 20-го століття. Квадратна форма та великі, відкриті, ступінчасті грані розкривають всю красу та блиск діаманта. Камені для цього виду огранювання повинні бути ідеально чистими та прозорими без жовтих відтінків.

Ограновування «Маркіз» має витягнуту, довгасту, мигдалеподібну форму з гострими кутами. Цей вид ограновування візуально збільшує камінь. "Маркіз" використовується для різних прикрас. Діаманти цієї форми добре поєднуються з діамантами краплеподібної та круглої форми. Кільце з діамантом «Маркіз» ідеально виглядатиме на довгих, тонких пальчиках, надаючи їм ще більшої витонченості.

Овальне огранювання близьке за своїми показниками до круглого огранювання. Овальні діаманти ідеально підкреслюють витонченість та пластику тонких довгих пальців.

Огранювання «Груша» (або «Крапля») поєднує в собі переваги «Маркіза» та «Овала». Діаманти цієї форми дуже популярні. Їх оправляють у підвіси, сережки, кільця.

Ограновування «Серце» вимагає від огранювача найвищого вміння та майстерності. Особливої уваги потребує симетричність граней. Діамант у формі "Серця" є безумовним фаворитом для символічних прикрас. Камені для цього огранювання повинні мати високі показники чистоти та кольору.

Огранювання «Кушон» вже більше століття утримує популярність. Її закруглені краї та безліч широких граней надають діаманту максимальних блиск та сяйва. Кушон вимагає ідеальних параметрів та високих характеристик чистоти та кольору.

Вибирайте ідеальні діаманти на діамантовій біржі https://brili.com.ua