Сапфір – камінь, якому немає рівних!

Сапфір – камінь, якому немає рівних! Про діаманти - 27 жовтня 2018, 12:38

Кожна людина має одну потаємну матеріальну мрію. Для чоловіків придбання автомобіля або квартири може бути межею для щастя, жінки ж бачать цінність в абсолютно інших покупках. І дуже часто бажання купити дорогоцінний камінь сапфір з'являється у представниць прекрасної половини населення. Але, варто відзначити, що золото та коштовності – це важливі елементи, а тому у певному виробі вони можуть залучати і чоловіків. Як би там не було, але, погодьтеся, залишити байдужими кільця або годинник з таким ефектним каменем не зможуть нікого, а тому ще до придбання слід розібратися у всіх важливих аспектах покупки.

Чому сапфір, а чи не інші альтернативи?

Звичайно ж, дорогоцінного каміння існує чимало. Цінність кожного їх відрізняється. Але саме ювелірний сапфір привертає увагу. Його вартість, презентабельний вигляд, особливості – все це є важливими факторами. Тому слід знати про сам камінь більше. Вкрай неправильно дивитися лише на одну перевагу. У зв'язку з чим нагадуємо вам, що це за камінь.

Сапфір – це один із унікальних у своєму роді різновидів корунду. В ювелірній промисловості цінується високо, і дорогим камінням визнано майже всі кольори (за винятком рубінів). Камінь цей особливий, бо має домішки: титану та заліза. Це твердий і з надзвичайним блиском камінь найчастіше синіх і блакитних відтінків. З давніх-давен він належить до групи дорогих корундів.

До речі, дізнатися його дуже легко тому, як і колір, і щільність помітні навіть не під пильним поглядом. У якому б виробі не знаходився камінь, він надає йому унікальної краси. Дуже часто можна зустріти сережки з цим типом корунду, але й обручки – це досить популярні товари. Якщо раніше популярними були великі та масивні персні з сапфіром, то зараз невеликі кільця стали значно актуальнішими. У ювелірній майстерності цей камінь використовується активно, як і його штучні аналоги.

Цікаві факти про сапфіри

  • Дуже часто ювелірний сапфір називають чистим каменем. Вся справа в тому, що ще в Стародавньому Єгипті він символізував чистоту та невинність. Це один із приводів, чому за сучасною статистикою купити сапфір мріють юні леді та незаміжні жінки.
  • Також, саме він значиться у списку найдорожчих каменів у світі. Саме його вартість – показник його цінності. Тому, слід розуміти, що камінь, поданий як презент свідчить про теплі почуття та повагу до одержувача.
  • Вважається, що власник кільця або будь-якої іншої прикраси з сапфіром приречений на популярність та успіх, славу та достаток. Підтвердженням цього є те, що великий Олександр Македонський, чарівна Марія Стюарт, талановитий Михайло Булгаков – усі вони були власниками прикрас із сапфіром.

Враховуючи все це, можна відзначити головне – прикраса із сапфіром нині – це мрія, яку легко здійснити. На даному етапі часу продаж сапфірів здійснюється без будь-яких труднощів, які були в давні часи. Бажаєте купити камінь, ми будемо раді допомогти вам!