Рубін - все про камінь: характеристика, властивості, вартість

Рубін - все про камінь: характеристика, властивості, вартість Про діаманти - 28 жовтня 2018, 16:08

Рубін є благородним каменем яскравого відтінку. Його цінність було визначено ще до нашої ери. Тоді він використовувався як головний талісман. У наші дні рубін не втратив своєї актуальності і має великий попит. Розберемося, чим зумовлена його популярність, і кому він підходить.

Характеристика рубіну

Рубін належить до найдорожчих дорогоцінних каменів. Його відмінна риса – насичений червоний колір, через який він і отримав свою назву (лат. «rubella» -червоний). Він володіє насиченим блиском, підвищеною міцністю і щільністю і відтінком, що переливається. Сьогодні рубін камінь активно використовується для створення ювелірних прикрас. Він є головним символом кохання. У давнину вважалося, що колір його обумовлений загартуванням у крові дракона.

Властивості каменю рубін

Дорогоцінний камінь, за доданням, має відразу кілька магічних і цілющих властивостей. Його основні дії:

Покращує любовні стосунки. Рубін вважається сильним афродизіаком, що дозволяє випробувати всю силу почуттів серед закоханих. Допомагає знайти зустріти своє кохання або ж налагодити взаєморозуміння в парі, що вже утворилася.

Надає своєму власнику почуття сили та влади. Він допомагає розкрити свій справжній та прихований потенціал та направити свої вміння у правильне русло.

Сприяє покращенню кровообігу.

Здатний виводити людину зі стану депресії.

Нормалізує тиск.

Сприяє підвищенню рівня зору.

Для кого призначено рубін?

Знавці у дорогоцінному камені рекомендують купити рубін тим, у кого спостерігаються проблеми зі здоров'ям, а також часто виявляються емоційні занепади та депресії. Він призначений для сильних та вольових людей, які знають, чого хочуть від життя. Камінь стане найкращим амулетом для тих, хто має чисті та позитивні наміри у всіх своїх діях. Якщо поглянути на це питання з боку астрології, то камінь підійде таким знакам зодіаку, як: барани, леви та стрільці.

Як визначити справжність рубіна?

Переконатися, що дорогоцінний камінь рубін є справжнім та справжнім, можна навіть у домашніх умовах. Наприклад, він повинен пофарбувати воду або молоко в трохи рожевий відтінок. Щоб перевірити цю властивість, достатньо опустити її в рідину. Справжній рубін виглядає насичено лише з лицьового боку, зі зворотного ж його колір блідіший. Він також набуває помаранчевого відтінку при контакті з ультрафіолетовим світлом.

Вартість рубіну

Сказати точно, скільки коштує рубін досить важко. Ціна каменю залежить від його природного походження (країна добування), чистоти (наявність усередині каменю пошкоджень або бульбашок), виду та кольору (від світло-червоного до насиченого та глибокого червоного), обробки (проведення процедур з облагородження каменю) і звичайно ж ваги. Він ставиться в один ціновий діапазон з алмазами та діамантами. Найдорожчий рубін був проданий у 1995 році. Вартість за камінь у 38 каратів склала 5,8 млн. доларів.

Рубін - один з найдорожчих каменів, знаменитий своїми цілющими і магічними властивостями і відрізняється оригінальним кольором, що не зустрічається в інших мінералах.