Rapaport Diamond Report

Rapaport Diamond Report Про діаманти - 26 березня 2018, 09:00

Rapaport Diamond Report (Прайс-аркуш Рапапорта) – це основний міжнародний індикатор цін на діаманти, на базі якого здійснюється більшість угод з діамантами по всьому світу. Мартін Рапапорт – ім'я знакове та легендарне у світі діамантів, експерт з діамантового ринку та видавець прайс-листа Рапапорта. Мартін Рапапорт увійшов у сімейний бізнес у 1975 році як брокер необроблених алмазів та діамантів у Нью-Йорку. Він відразу зрозумів, що ринок потребує загального періодичного зведення, в якому будуть враховані роздрібні ціни пропозиції діамантів на ринку Нью-Йорка.

У 1978 році було створено «Світовий прайс-лист Рапапорта», який по сьогодні видається щотижня. Спочатку він був схильний до критики, оскільки це нововведення ламало усталені негласні правила торгівлі діамантами, засновані на «традиції рукостискання». Незважаючи на те, що цей документ далеко не досконалий і має чимало слабких місць, сьогодні він є основою для здійснення більшості операцій на діамантовому ринку.

Rapaport Diamond Report містить 18 таблиць (для діамантів фантазійної форми-8 таблиць). Всі дRapaport Diamond Report містить 18 таблиць (для діамантів фантазійної форми-8 таблиць). Всі дані згруповані за ваговими діапазонами (0.9-0.99 ct, 1.00-1.49 ct, 1.50-1.99 ct, 2.00-2.99 ct, 3.00-3.99 ct, 4.00-4.99 ct і т.д.). Переходи між ваговими категоріями в середньому збільшують вартість діаманта від 20% до 40%. ct і т.д.). Переходи між ваговими категоріями в середньому збільшують вартість діаманта від 20 до 40%.

Rapaport Diamond Report публікує ціни на круглі діаманти та на діаманти огранювання груша, яка є основою для оцінки діамантів фантазійних форм.

Ціни, зазначені в прайс-листі Рапапорта, відображають ціновий максимум, який пропонують великі діамантові дилери оптовим покупцям за діаманти розміром від 0,01 до 10,99 ct з дуже гарною якістю огранювання (Very Good) за системою GIA. Діаманти з ідеальним огранюванням (Ideal Cut) та ограновуванням Excellent можуть бути дорожчими на 10% - 20%. У таблицях наведено основні параметри оцінки якості діамантів за системою GIA: колір і чистота. Ціни вказані у доларах США за 1 карат.

За основу оцінки діамантів фантазійних форм береться ограновування «груша» («крапля»). Інші форми діамантів відповідної каратності, чистоти та кольору оцінюються еквівалентно або з певним дисконтом.

Діаманти з високими якісними характеристиками мають високу інвестиційну привабливість. Вибирайте свої діаманти швидко, зручно та безпечно на діамантовій біржі Brilicom https://brili.com.ua/stock/brilliant.html