Аметист - характеристики, корисні властивості, сфера застосування

Аметист - характеристики, корисні властивості, сфера застосування Про діаманти - 29 жовтня 2018, 18:01

Камінь аметист має загадкові та містичні властивості, про нього складають цілі легенди. Відповідно до них магічний камінь завдячує своєю назвою німфі, на яку розлютився і направив свій гнів бог виноробства Бахус. Намагаючись знайти порятунок від розлючених тигрів, їй довелося перетворитися на білу статую, виготовлену з каменю. Бог тільки міг намагався її оживити, щоб задовольнити своє почуття помсти, але всі спроби обернулися провалом. Єдине, чого вдалося досягти - це надати статуї гарного фіолетового кольору.

В результаті вийшов дуже гарний шляхетний камінь, який можна купити у нашому магазині за вигідною ціною. Зараз камінь використовується для прикраси браслетів, різноманітних кулонів, каблучок та інших ювелірних прикрас. Питання, скільки коштує аметист, не має точної відповіді, адже все залежить від численних особливостей. Ціну ви зможете дізнатися на сторінці товару у нашому онлайн-магазині.

Корисні властивості аметиста

Багато хто вірить у корисні властивості, якими володіє камінь:

Позбавляє стресу і переживань;

Налагоджує кровообіг;

Покращує якість сну та прибирає дефекти мови;

Допомагає подолати потяг до спиртного.

Колір аметиста

Колір каменя може бути різним - від блідо-фіолетового до пурпурового або рожево-блакитно-фіолетового. Іноді відтінок навіть наближений до чорного. При попаданні сонячних променів або нагріванні камінь може змінювати свій початковий колір. Він або знебарвлюється, або жовтіє. Для відновлення відтінку, якщо аметист був знебарвлений, його піддають дії рентгенівських променів. Але якщо нагріти його понад 300 градусів, то він назавжди перетвориться на безбарвний кварц або зелений камінь, який називається празіолітом. У нас купити камінь аметист можна за ціною, доступною для кожного, при цьому ми гарантуємо його справжність.

Сфера застосування аметиста

Найчастіше за допомогою каменю прикрашають музейні експозиції, домашній інтер'єр та всілякі прикраси, які дозволять вам виглядати чудово та вразити всіх, що оточують своєю красою. Це диво природи буде доречним у будь-якому стилі інтер'єру. Особливо красиво виглядають поєднання аметиста з іншими дорогоцінними каменями, такими як агат, кришталь або рожевий кварц. Вони доповнюють яскраво-фіолетовий відтінок каменю, створюючи єдину композицію із магічним світінням. У більшості випадків камінь оправляють у срібло, але при комбінації кількох матеріалів можна використовувати золоту оправу. Рекомендуємо купити аметист і поповнити їм свою колекцію прикрас.